Keukenbaas uit Borne is met ‘helemaal niets’ begonnen

Ellen Assink

BORNE – Vijf bedrijven zijn genomineerd voor de Startersprijs Midden Twente. Wie zijn deze ondernemers en waarom zijn ze genomineerd? In deze aflevering Ellen Assink (33 jaar) van De Keukenbaas uit Borne.

Wie bent u?

„Ik ben Ellen Assink, moeder van twee dochters van 4 en 6 jaar. Een kleine twee jaar geleden ben ik begonnen met De Keukenbaas, een onderneming in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Ambachtstraat. Ik verkoop keukens zowel aan zakelijke klanten als aan particulieren.”

Mooi zo’n nominatie. Enig idee waarom?

„Ik denk dat mijn nominatie te maken heeft met het feit dat ik met helemaal niets ben begonnen. Ik heb zelf al snel een grote klantenkring opgebouwd die door het hele land zit. Ik verkoop nu meer keukens dat ik ooit heb gedacht. Misschien heeft het te maken met het feit dat ik een vrouw ben. Ik kijk anders naar een keuken dan de gemiddelde, vaak mannelijke keukenverkoper. De showroom heeft een huiselijke sfeer; mensen voelen zich snel op hun gemak. Mijn bedrijf heeft groeipotentie en zet Borne op de kaart.”

Hard werken als starter?

„Het is hard werken: niks komt voor niks. Gelukkig heb ik geen hekel aan hard werken en ik weet waarvoor ik het doe. Het moederschap is prima te combineren met mijn bedrijf. Ik maak vaak ’s avonds mijn offertes en daardoor kan ik mijn tijd goed indelen.”

Hoe staat het bedrijf er nu voor?

„Na een vliegende start is het alleen maar beter gegaan. Ik ben heel tevreden met de voortgang en hoop dit te kunnen doorzetten.”

Wat als jullie de hoofdprijs van 3000 euro winnen?

„Iedereen roept altijd dat meedoen belangrijker is dan winnen. En dat is natuurlijk ook zo. Maar als je dan toch genomineerd bent, wil ik graag wel winnen. Zo zit ik als ondernemer nu eenmaal in elkaar. Mocht ik inderdaad winnen, dan ga ik de geldprijs gebruiken om mijn showroom uit te breiden. Ook zou ik graag een keuken van een tweede leverancier willen plaatsen waardoor ik mijn klanten beter kan adviseren en nog beter maatwerk kan leveren.”

© Tubantia | Saskia Minkman